Collectie

Een groot deel van de verzameling is opgebouwd door Dhr. Minus Goud uit Krabbendijke. Hij heeft door de jaren heen uniformen, helmen, wapens en medailles verzameld. Na zijn overlijden heeft Andries de collectie overgenomen en aangevuld. Toen Andries de collectie in 2011  in bezit kreeg, had hij direct de oude boerenschuur aan zijn woning in gedachten als expositieruimte voor de verschillende militaire voorwerpen.

Inmiddels is de schuur verbouwd en de collectie aangevuld met veel Franse objecten. De nadruk wordt momenteel gelegd op de relatief onbekende Franse Slag die zich in de meidagen van 1940 in Zeeland heeft afgespeeld. Zo staan er poppen opgesteld met de uniformen van het 224RI en 271RI (Franse regimenten die in Zeeland vochten). Ook zijn er wapens, medailles en papieren te zien, alsmede een uniform van het Rode Kruis gedragen door een zuster die de gewonde Fransen verzorgde in het St. Joanna ziekenhuis in Goes.

De collectie leid je in chronologische volgorde door de oorlogsjaren heen. Het is een indrukwekkende belevenis voor jong en oud.

Comments are closed.